Suomi-neidon pirikoukku

Suomi-neito avasi silmänsä ja näki valkoista. Sairaalan ensiavun katto. Mitä ihmettä on tapahtunut? Rannekkeessa luki ”Yliannostus. Tarkkailtava.” Muistikuvat alkoivat hiljalleen palailla, jossakin vaiheessa oli vain silmissä sumentunut ja piti ottaa pari pilleriä lisää vaikka yliannostus oli jo vedetty. Ei tässä näin pitänyt käydä. Senhän piti olla hyvää lääkettä. Kaikki käyttäjät ovat ylistäneet sitä.

Viereen saapui tri.EKP.

”Hyvää iltaa. Teidät saatiin juuri ja juuri elvytettyä, olitte menehtymässä Jakovaran yliannostukseen.”

”Yliannostukseen?” hämmästyi Suomi-neito. ”Mutta eihän sitä voi ottaa liikaa, se on hyvä lääke kaikkiin vaivoihin, ja piristää Ostovoimaa muutenkin.”

”Kyllä voi”, totesi tohtori EKP. ”Näitä tapauksia on monta. Kertokaapa miten te päädyitte tähän tilanteeseen?”

Suomi-neito alkoi muistella. Kauan sitten Suomi-neito oli kuunnellut tunnettua puoskaria, jota siihen aikaan pidettiin arvostettuna asiantuntijana. Kalle Marksista. Kalle oli kehittänyt mullistavan uutuuslääkkeen jonka hän oli nimennyt ”Sosialismiksi”. Se oli kuulemma täysin ihmeellinen, kaikki vaivat parantava lääke jolla ei ole mitään haittavaikutuksia. Sitä oli jopa kokeiltu pakkosyöttää ihmisille, syöttäjien mukaan erinomaisin vaikutuksin.

Suomi-neito oli innostunut. Sosialismia on kokeiltava. Sitä mainostettiin aidosti erinomaisilla vaikutuksilla, joihin kuuluvat ilmainen koulutus, julkinen terveydenhuolto ja sosiaaliturva. Päivittäisen pillerin seurauksena Suomi-neidon olo aidosti parani, vaikkei se huono ollut ennenkään. Päivittäinen elämä oli hieman helpompaa ja kaikki sujui oikein mukavasti.

Käyttöä jatkui vuosia ja annostus alkoi hiljalleen kasvaa. Kun yksi pilleri on hyvä, kaksi on tietenkin parempi ja koko kourallinen kerralla on taivaallista, niinkuin lääkkeiden annostussuositukset menevätkin. Huhuja yliannostustapauksista alkoi kuulua, mutta Suomi-neidon mielestä ne olivat höpönlöpöä. Sosialismikuurin kerrottiin vaikuttavan kaikkiin hieman eri tavoin ja jos joku on siitä saanut oireita, se on vain aivan erilaista, väärää Sosialismia jolla ei ole mitään tekemistä Suomi-neidon nauttiman Sosialismin kanssa.

Naapurissakin asui Vladimir-Iljits, kavereiden kesken Vlad, joka popsi Sosialismia kuin popcornia eikä yliannoksesta ollut tietoakaan. Vladin mielestä hän oli maailman paras kaikessa, mitä nyt lähennellyt Suomi-neitoa pariin kertaan aikoinaan, mutta nyt he olivat YYA-kavereita. Kunnes uutiset kuuluivat, Vlad oli ottanut yliannoksen sosialismia ja traagisella tavalla menehtynyt sen pitkäaikaiseen käyttöön. Samoihin aikoihin myös naapurirapun viiksekäs Horst, kiharatukkainen Romanski ja oikeastaan koko Vladin kaveripiiri oli yksi toisensa jälkeen heittänyt lusikan nurkkaan, mikä diagnosoitiin aina Sosialismin yliannostukseksi. Siitäkään huolimatta monet eivät, denialistisesti, heränneet tosiasiaan että Sosialismi on aidosti myrkyllistä.

Kuolemantapauksia seuraavissa tutkimuksissa selvisi, että Sosialismissa on pahoin koukuttavia, tappavia ainesosia, Tulonsiirto ja Jakovara. Ne saavat Sosialismin käyttäjän hinkumaan aina vain lisää ja lisää Sosialismia, kunnes koko elämä pyörii vain seuraavan, entistä suuremman annoksen etsimisen ympärillä.

Suomi-neidolla oli asiat mukavasti. Oma maksettu asunto, työpaikka, metsää ja osakkeita sijoituksina. Jopa poikaystävä, Noksu, joka ansaitsi rahaa matkapuhelinbisneksellään. Noksulla oli tapana maksaa Suomi-neidon laskuja aina kun jotakin odottamatonta tuli, ja muutenkin. Noksun kaverit jotka toimittivat Noksulle matkapuhelinten osia sponssasivat Suomi-neitoa, kuittaamalla satunnaisia ravintolalaskuja. Suomi-neidolla meni hyvin ja Sosialismia oli varaa popsia monta kertaa päivässä.

Riippuvuuden oireet alkoivat kuitenkin vaivata. Koska Noksu elätti Suomi-neitoa, alkoi herätä ajatus Sosialismin koukuttavan aineen, Jakovaran ja Tulonsiirron käyttämiseen raakana. Tuumasta toimeen. Sen valmistus kotikonstein alkoi. Ei kestänyt kauan kun Suomi-neito oli niin innoissaan Jakovarasta, että hän irtisanoutui työstään ja alkoi valmistaa Jakovaraa kotona täysipäiväisesti. Se mitä kotona ei saatu valmistettua ostetiin Noksun kustannuksella.

Katastrofi iski vasta kun Noksun matkapuhelinbisnes alkoi romahtaa. Enää ei ollutkaan irtorahaa Jakovaraan ja vähenevistä rahoista yhä suurempi osa alkoi mennä Jakovaran ja Sosialismin sekakäyttöön. Jakovaraa oli pakko ostaa jo pikavipeillä joista kehittyi kierre. Illan sekavien Jakovarabileiden jälkeen heti aamulla oli saatava vieroitusoireisiin pari pilleriä Sosialismia ja huuhdeltava ne väkisin alas Tulonsiirto-poretabletilla. Kun Jakovaraan on kerran tottunut, on vaikeaa olla ilman ja Suomi-neidon itsekuri ei riittänyt alkuunkaan Jakovaran väärinkäytön vähentämiseen. Suomi-neito oli koukussa.

Tilanne paheni. Suomi-neito alkoi myydä vuosien mittaan keräämiään osakkeitaan, sijoituksiaan ja säästöjään saadakseen päivittäisen Jakovara-annoksensa. Koko elämä alkoi pyöriä Tulonsiirron ja Jakovaran ympärillä, koska se oli saavutettu etu josta ei tingitä. Ne tuovat hyvinvointia, uskoi Suomi-neito, ja nappasi muutaman pillerin lisää.

Sen jälkeen silmissä sumeni. Suomi-neito oli ottanut yliannoksen ja pitkäaikainen sekakäyttö oli tuhonnut harkintakyvyn. Vaikka Juha-setä oli varoitellut monesti ja jopa yrittänyt estää Suomi-neidon Jakovaran ahmimista, varoitukset olivat kaikuneet kuuroille korville. Suomi-neito oli herännyt Velkasaneeraussairaalan ensiavussa.

”Se on kaikki mitä muistan. Sen piti olla niin hyvää, ja se olikin koko ajan kun sitä kesti.”

”Tämä on nähty ennenkin ja ette ole ainoa”, vastasi tri.EKP. ”Sosialismi on hivenaine, mutta sen koostumuksesta on poistettava Tulonsiirto ja Jakovara ennenkuin kokonaisvaikutukset ovat hyvät.” ”Silloin se ei oikeastaan enää ole Sosialismia vaan uusi hieman erilainen lääke joka ei enää addiktoi eikä aja yliannostukseen. Sosialismin suosion syy on pitkään ollut Jakovara, joka on tappava myrkky.”

Viereisestä sairaalavuoteesta kuului ääni. Giorgios käänsi kylkeä. ”Hän on yksi vaikeimpia tapauksiamme”, totesi tri.EKP. ”Hän on Jakovaran ja Sosialismin pitkäaikainen sekakäyttäjä ja yksi pahimmista addikteista.” ”Hän olisi jo kuollut vierotusoireisiin ellei hänelle olisi annosteltu pieniä määriä puhdasta Jakovaraa ja hän on jopa onnistunut mankumaan henkilökunnaltamme useampia annoksia kuin hänen pitäisi saada.”

”Hän on terminaalivaiheessa ja pysyy henkitoreissaan enää Jakovaran voimin, mutta Jakovara muuttaa hänen persoonallisuutensa itseriittoiseksi ja vaatimaan aina vain lisää ja lisää Jakovaraa.” ”Emme voi tehdä mitään hänen hyväkseen jos hän ei itse lopeta ja auta itseään.”

Suomi-neito veti syvään henkeä ja pysähtyi miettimään. Hän voi helposti olla seuraava Giorgios, ja onkin ellei hän tervehdytä elämänarvojaan. Mutta Jakovara tai edes pikku pilleri lisää Sosialismia tuntuu niin hyvältä. Lopetan sitten huomenna. Tai ensi viikolla.

Nyt tekee mieli Jakovaraa, mietti Suomi-neito. Vähän vielä, vaikka säästöt alkavat olla jo menneetkin ja Noksu muuttanut muualle. Koska se tuntuu niin hyvältä ja saavutetuista eduista ei tingitä. Ja Kalle Marksinen ei välttämättä ollut puoskari, kaikki Sosialismiin kuolleet vain käyttivät vääränlaista Sosialismia, olisiko ollut peräti kopiolääke Aidosta Asiasta. Ehkei se sisältänyt tarpeeksi suuria määriä Jakovaraa ja Tulonsiirtoa?

Kategoria(t): Talous, Valtiontalous, Valtionvelat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.